De voordelen van Financial Lease

Er zijn verschillende manieren waarop je een auto kunt leasen. Zo kun je kiezen voor operational lease of short lease, maar ook voor financial lease. Voor je een keuze maakt, wil je natuurlijk graag weten wat je bij de verschillende leasevormen kunt verwachten. Daarom brengt My Financial Lease een aantal belangrijke voordelen van financial lease overzichtelijk voor je in kaart.

Voordelen financial lease

Financial lease voordeel 1: het eigendomsaspect

Kies je voor financial lease, dan ben je economisch eigenaar van de auto. Nadat het leasecontract is afgelopen, is de auto jouw eigendom. Dit in tegenstelling tot operational lease, waarbij de leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto is. Als berijder ben je verplicht om de auto aan het einde van het operational leasecontract dus weer in te leveren.

Financial lease voordeel 2: transparant leasen met aftrek rente

Bij een financial leasecontract zijn zaken als onderhoud, wegenbelasting en verzekering niet inbegrepen. De rente, die dankzij financial lease aftrekbaar is voor bedrijven, blijft gedurende het hele leasecontract gelijk. Dankzij dit vaste rentepercentage kom je dus nooit voor onverwachte kosten te staan.

Financial lease voordeel 3: behoudt de liquiditeit van je onderneming

Kies je als bedrijf voor financial lease, dan hoef je geen eigen financiële bijdrage te doen en blijft de liquiditeit van de onderneming onveranderd. Hierdoor is financial lease een zeer interessante financieringsvorm voor veel bedrijven.

Naast de bovengenoemde voordelen is financial lease bijvoorbeeld flexibeler dan andere leasevormen zoals operational lease. Als economische eigenaar kun je namelijk zelf een eigen inbreng doen in de vorm van bijvoorbeeld een aanbetaling. Daarnaast is financial lease financieel zeer aantrekkelijk als er sprake is van tussentijdse afkoop of verkoop.

Financial lease populair in MKB-segment

Met name bedrijven in het MKB-segment maken dankbaar gebruik van de voordelen van financial lease. Onderzoek van Markteffect (2014), in opdracht van Leaseloket, toont aan dat ruim de helft van de 445 ondervraagde bedrijven gebruikmaakt van leasing. Hiervan heeft 54% een voorkeur voor financial lease. Deze voorkeur is voornamelijk een gevolg van het eigendomsaspect.

Bij financial lease ben je als economisch eigenaar volledig verantwoordelijk voor het onderhouden van de auto.

Wil je meer weten over financial lease voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op of bereken hier je financial lease!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>