Financial lease berekenen: wat kun je leasen?

financial lease berekenenDoor te kiezen voor financial lease investeer je het maandelijkse leasebedrag in de auto waarbij aan het einde van het leasecontract de auto jouw eigendom is.  Met financial lease kun je maximaal de verkoopwaarde van de auto exclusief BTW leasen. Wat dat maandelijkse leasebedrag is, is natuurlijk wel fijn om te weten. Na het afsluiten van een leasecontract zit je immers voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld twee of drie jaar, vast aan een vast maandbedrag. Het liefst houd je dit bedrag zo laag mogelijk. Toch?

Welke kosten komen kijken bij financial lease?

Bij financial lease wordt de auto gefinancierd door de leasemaatschappij. Juridisch gezien blijft de auto dus eigendom van de leasemaatschappij. Het economisch eigendom van de auto ligt bij jou. Concreet betekent dit dat de leaseauto bij de onderneming op de balans komt te staan en dat alle kosten die gepaard gaan met het hebben van een auto, voor jouw rekening komen of die van de onderneming. Dergelijke kosten zijn bijvoorbeeld de kosten voor een verzekering, wegenbelasting en onderhoud aan de auto. Soms kan het ook voorkomen dat er een reparatie nodig is aan de leaseauto. Deze kosten zijn ook voor eigen rekening. Het is dus verstandig om maandelijks wat geld opzij te zetten voor onvoorziene kosten aan de leaseauto. Houd hier dus ook rekening mee bij het berekenen van het financial lease maandbedrag.

Mijn financial lease berekenen

Om het financial lease maandbedrag te berekenen, kun je het onderstaande formulier invullen. Bij het berekenen van je financial leasebedrag, is het belangrijk om te weten dat je bij MyFinancialLease.nl aan een aantal criteria dient te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een leasebedrag van boven de € 20.000, – en het bouwjaar van de auto moet boven het jaar 2010 zijn. Daarnaast moet de onderneming minstens 3 jaar oud zijn.

Wil je meer weten over financial lease voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op of bereken hier je financial lease!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>