Hoe werkt financial lease precies?

hoe werkt financial lease preciesEr zijn verschillende leaseconstructies om een auto te leasen. Zo heb je bijvoorbeeld financial lease, maar ook operational lease en private lease. Private lease spreekt in principe voor zich; je least privé een auto. Het verschil tussen operational en financial lease is bij sommige mensen minder duidelijk. Heel kort door de bocht ben je bij operational lease zelf geen eigenaar van de auto, maar de leasemaatschappij en bij financial lease ben je zelf (economische) eigenaar; de auto komt op eigen naam te staan.

Alles over financial lease

Bij financial lease ben je dus zelf eigenaar van de auto en ook zelf verantwoordelijk voor de kosten betreffende verzekeringen, onderhoud of eventuele reparaties. Dit hoeft niet te betekenen dat je bij financial lease dan ook meteen meer geld kwijt bent per maand. Na de looptijd van het leasecontract is de auto namelijk jouw eigendom. Bij operational lease blijft de leaseauto eigendom van de leasemaatschappij. De kosten voor het onderhoud van de auto zijn daarnaast vaak minimaal aangezien het een nieuwe auto betreft.

Waarom kiezen voor financial lease?

Door te kiezen voor financial lease investeer je het geld (maandbedrag) voor het leasen in principe in de auto. Dat betekent dat de auto na het eindigen van het leasecontract van jou is. In het geval van operationele lease werkt dit anders. Je betaalt ook een maandelijks bedrag, maar je wordt geen eigenaar van de auto. In feite huur je zakelijk de auto; zowel het economische als juridisch eigendom ligt bij de leasemaatschappij.

Een ander voordeel bij financial lease is dat het mogelijk is dat je in aanmerking komt voor investeringsaftrek en krijg je het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kun je direct terugvorderen bij de fiscus. Financial lease is transparant, je weet exact waar je voor betaalt en daarnaast kom je ook niet voor verrassingen te staan. Denk bijvoorbeeld aan kilometer naheffingen. Bovendien is financial lease flexibeler; je kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en financial lease is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop.

Wil je meer weten over financial lease voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op of bereken hier je financial lease!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>