My Financial Lease; een elektrische auto leasen

Steeds meer autofabrikanten brengen een milieuvriendelijke elektrische auto op de markt. Waar een aantal decennia geleden nog niemand voor mogelijk hield dat er schone auto’s op de weg zouden rijden, proberen de grote merken elkaar anno 2015 af te troeven met de meest ‘groene’ en zuinige motoren. Globaal kunnen we een onderscheid maken tussen drie soorten elektrische auto’s. In deze bijdrage brengen we de belangrijkste kenmerken overzichtelijk in kaart.

elektrische auto leasen

Op dit moment kun je als ondernemer kiezen voor een plug-in hybrid zoals de nieuwe Volvo XC90, een range extender zoals de Mitsubishi Outlander of een volledig elektrische auto zoals de populaire Tesla Model S.

  • Plug-in hybrid leasen

Een hybride auto heeft zowel een brandstof- als een elektromotor. De accu van een plug-in hybrid is op te laden aan het stopcontact. Met een volledig opgeladen accu kun je als automobilist een behoorlijk aantal kilometers volledig elektrisch afleggen. Is de accu leeg, dan rijdt de auto verder op de brandstofmotor. Het nadeel van een lege accu is natuurlijk  is dat je kilometers maakt op fossiele brandstof, daardoor is een plug-in hybrid een stuk minder milieuvriendelijk dan een volledig elektrische auto.

  • Range extender leasen

In principe rijdt een auto met een range extender volledig op stroom. Met de nadruk op in principe, want alle range extenders hebben een kleine brandstofmotor aan boord voor wanneer de stroom bijna op raakt. Deze ingebouwde motor laadt de accu weer op met behulp van fossiele brandstof. Dus net als met een plug-in hybrid moet je met een range extender zowel ‘stekkeren’ als tanken.

  • Volledig elektrisch leasen

De naam zegt het natuurlijk al; met een volledig elektrische auto hoef je als automobilist geen fossiele brandstof te tanken. Voertuigen zoals de Tesla Model S en de Nissan Leaf zijn daardoor nog vriendelijker voor het milieu dan plug-in hybrids en range extenders. Daartegenover staat dat volledig elektrische auto’s een beperkte actieradius en een langere laadtijd hebben. Een relatief lange rit over veel kilometers zul je dus zorgvuldig moeten plannen. In de praktijk houden volledig elektrische auto’s het ongeveer 150 kilometer vol.

Een volledig elektrische auto leasen; de voordelen

Er is de laatste jaren veel gesproken over de bijtelling, belasting personenauto’s en motorrijwielen (bpm). Ondanks een aantal doorgevoerde wijzigingen op dit vlak, blijft de overheid het gebruik van zeer zuinige auto’s stimuleren. Kies je er als ondernemer voor om een volledig elektrische auto te leasen, dan geldt er een vrijstelling van de bpm tot 2017.

Als het gaat om bijtelling, dan ben je als ondernemer het beste uit met een volledig elektrische auto. Kies je bijvoorbeeld voor een Tesla, dan krijg je te maken met slechts vier procent bijtelling. Omdat plug-in hybrids en range extenders verschillen qua uitstoot, variëren de bijtellingsregels. Daarnaast bespaar je met een volledig elektrische auto vanzelfsprekend op fossiele brandstof. Gezien de huidige brandstofprijzen scheelt dit op jaarbasis natuurlijk de nodige kosten.

Direct je financial lease berekenen

Je wil als ervaren ondernemer graag een auto gebruiken om efficiënt en flexibel te kunnen werken. Ben je benieuwd wat de leasemogelijkheden zijn? Bereken dan direct je financial lease met de calculator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>