Financial Lease Uitleg

Om als ondernemer efficiënt en flexibel te kunnen werken, is een representatieve (bedrijfs)auto erg belangrijk. Leasen is erg populair, maar laat u goed voorlichten naar de verschillende leasevormen. Er zijn twee verschillende leasevormen namelijk operationele lease en financial lease. De belangrijkste verschillen kunt u hier vinden. Het grootste verschil is dat u met financial lease direct (economisch) eigenaar bent van de auto, bij operationele lease huurt u zakelijk de auto.

Wat is Financial Lease?

Financial lease is een zakelijke vorm van financieren waarmee uw onderneming een auto aanschaft. De auto en factuur komt dus op naam te staan van uw onderneming. Kortom: u zoekt een auto uit en de leasemaatschappij betaalt namens u de aanschafprijs.

Wat is bij financial lease inbegrepen?

Financial lease voorziet alleen in de investering van de auto. Operationele zaken als de verzekering, reparatie, onderhoud, banden en belasting zijn niet inbegrepen. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. De te betalen leasetermijnen bestaan uit aflossing en rente. De hoogte van uw leasebedrag wordt bepaald door de aanschafprijs van de auto, de looptijd, eventueel gebruik van een slottermijn, een aanbetaling en/of inruil.

Wat is een slottermijn

Door een slottermijn op te nemen in uw financial lease zal uw maandelijkse leasebedrag lager uitvallen. U heeft de keuze om een financial lease contract af te sluiten met en zonder slottermijn. De slottermijn is het restbedrag na afloop van het contract. Tijdens de looptijd van het contract lost u dus af tot de hoogte van het slottermijn. Hoe hoger het slottermijn, hoe minder aflossing u betaalt, hoe lager uw leasetermijn. Aan het einde van het contract dient u de slottermijn te betalen. Dit kan contant, door middel van inruil of u kunt het slottermijn opnieuw in de lease inzetten. De maximale hoogte van het slottermijn is afhankelijk van de geschatte economische waarde na afloop van het contract.

U bent eigenaar!

Gedurende de looptijd bent u economisch eigenaar van de auto. Hiermee komt de auto op uw balans te staan. Als ondernemer en eigenaar van de auto kunt u de gefactureerde BTW als voorbelasting weer terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting. Als eigenaar van de auto kunt u tevens profiteren van rente en afschrijvingskosten welke voor u fiscaal aftrekbaar zijn.

Wilt u weten wat MyFinancialLease.nl voor u kan betekenen? Bekijk dan hier uw voordelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>